ALMERE - Op woensdag 23 januari om 20.00 uur vindt in bibliotheek Stad weer een debatavond plaats over een actueel Almeers thema.

Onder de overkoepelende titel 'Almere op scherp' vindt elke vierde woensdag van de maand een debat plaats over een actueel Almeers thema.

ALMERE OP SCHERP - VPRO TEGENLICHT MEET-UP ALMERE: FUTURE FASHION

Hoe kunnen we de mode veranderen met behoud van het plezier? En hoe kun je daar als gewone Almeerder een bijdrage aan leveren?

Ieder jaar worden meer dan 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt niet verkocht, nooit gedragen en versnipperd of verbrand. In de wereldwijde wedloop naar de snelste productie voor de laagste prijzen heeft de mode- en kledingindustrie zich ontwikkeld tot een duizelingwekkend systeem van Fast Fashion. Dat systeem is niet alleen gebaseerd op uitbuiting, maar ook verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Hoe kunnen we de mode veranderen met behoud van het plezier? En hoe kun je daar als gewone Almeerder een bijdrage aan leveren?

Op deze avond zijn o.a. Mia Stik (productie atelier Mija, gespecialiseerd in de productie van tassen en accessoires van afgeschreven materiaal) Conceptstore Ditha Bonita (gericht op de verkoop van m.n. duurzame kleding) en de, van oorsprong Almeerse, mode-ontwerper Kasper Jongejan (kledingontwerpen die zowel door duurzaamheid als door sociaal maatschappelijke thema’s geinspireerd zijn) aanwezig.

Een gratis kaartje is hier te krijgen.