ALMERE – De laatste cadeautjes worden ingepakt en de boot wordt alvast in orde gemaakt. Sinterklaas begint elk moment aan zijn reis naar Nederland. Op zaterdag 13 november doet hij ook Almere Centrum aan. Vanwege de coronaregelgeving is er dit jaar geen uitgebreid podiumprogramma. Wel staat dit jaar de traditionele Sintparade op het programma waarmee de Goedheiligman een ronde door het centrum maakt. Kinderen en hun ouders of begeleiders zijn van harte welkom om langs de route Sinterklaas welkom te heten.

Sintparade

De boot van Sinterklaas, waarmee hij uit Spanje is komen varen, laat hij deze dag in de haven van Weerselo liggen. In plaats daarvan komt de Sint met de auto naar Almere. Op die manier kan hij de stad een keer vanaf het land bekijken. Eenmaal in Almere Centrum aangekomen, waar hij om 14.30 wordt verwacht, stapt hij over op een treintje om aan de Sintparade te beginnen. Hij wordt hierbij vergezeld door verschillende Pieten.

De route die wordt afgelegd is als volgt: Esplanade (start) – Traverse – Brouwerstraat – Zadelmakerstraat – Zoetelaarpassage – Bottelaarpassage – Korte Promenade – Grote Markt – Schutterstraat – Citadel – Forum – De Diagonaal – Stadhuisplein – Stationsstraat – Beeldhouwerpad. Vanwege de verbouwing op het Stationsplein is de kruising Stationsstraat/Beeldhouwerpad het einde van de route.

De parade start om 14.30 uur en de verwachte eindtijd is 16.00 uur. De Sintparade komt overal langs en is overal even lang te zien. Het maakt dus niet uit op welke plek langs de route het publiek besluit te gaan staan.

Voor meer informatie over de komst van Sinterklaas en de Sintparade, zie www.almerecentrum.nl