ALMERE - Naast station Almere Buiten is een groot nieuw gebouw verrezen aan het Baltimoreplein: Hotel Holiday Inn Express (hiex) Almere met 160 kamers. Er komt een terras met 80 zitplekken aan de zonnige zijde van het hotel. Ook niet-hotelgasten kunnen hieraan plezier beleven.

Leerlingen die meededen aan Almere on Stage en een mini stage als journalist mochten doen bij communicatiespecialist MariannA Bakker, kregen een sneak preview van het hotel. Cherryl de Vries, Cluster Director of Sales hiex, is geboren en getogen Almeerse. De vmbo-leerlingen Britt. Lisa en Milo mochten haar interviewen.

Klimaatneutraal en bijzondere bouwmethode

Het hotel blijkt volledig klimaatneutraal opgezet. "Wij hebben geen uitstoot", aldus, Cherryl. "Doordat de installaties veel ruimte nodig hebben, konden we iets minder kamers maken. We hebben verder geleerd van de recente bouw van ons hotel in Amsterdam-Noord. Nu hebben we de kamers gebouwd rondom de kant-en-klaar geleverde badkamers. Deze waren er dus eerst."

Terras

"In Almere en ook in Buiten zijn veel bedrijven en bedrijfjes", aldus Cherryl. "Wij richten ons vooral op de zakelijke klant. Overal in de lobby met bar zijn inplugmogelijkheden". De bestrating voor het hotel is bijna klaar en de ramen zijn inmiddels gewassen, zodat ook een buitenstaander een glimp kan opvangen van de mooie ruime lobby van het hotel. Deze is ook toegankelijk voor niet-gasten. De opening van het hotel staat gepland op maandag 2 augustus. Dus nog heel even wachten voor we ook dit terras op mogen.

Info over het hotel Holiday Inn Express Almere

Video: intro leerlingen Almere on Stage voorafgaand aan interview in hotel