ALMERE - Bit en Stichting de Paardenkamp gingen in maart op zoek naar het leukste, oudste paard van Nederland. Stad & Natuur nomineerde de 38-jarige shetlander Kobus. Hij heeft helaas niet gewonnen, maar gaat er wel met de eer als leukste, oudste paard van Almere vandoor!

De stembussen zijn gesloten en met 127 stemmen is Kobus het leukste, oudste paard van heel Almere geworden. Terecht, want deze 38-jarige woont al 28 jaar op Kinderboerderij de Beestenbende in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buurt. Hij is daarmee één van de eerste dieren die Kinderboerderij de Beestenbende als ‘thuis kreeg’ en geniet daar nu van zijn oude dag.

Op deze inmiddels hoogbejaarde pony hebben kinderen van verschillende generaties in Almere zittend op de rug rondjes gereden, maar ook ritjes in de ponykar door het Polderpark mee gemaakt. Kobus is voor vrijwilligers, buurtbewoners en collega’s dus een bekende en ook zeker erg geliefde bewoner!

Kobus geniet tegenwoordig van zijn oude dag in de weide. Elke dag maakt Kobus met de vrijwilligers van Stad & Natuur een ommetje door het park en daar geniet hij nog met volle teugen van. Verder heeft hij zijn ezel-vriendin Noortje elke dag om zich heen en ook al is Kobus op leeftijd hij is nog altijd de baas in de wei. Omdat de kinderboerderij vanwege de maatregelen gesloten is, worden hij en de andere dieren extra geknuffeld en verwend!

Om te vieren dat hij met zijn respectabele leeftijd het leukste, oudste paard van Almere geworden is, kreeg Kobus een speciale taart van appels en wortels. Even een klein feestje in de wei, zonder visite helaas. Hoe Kobus genoot van deze traktatie is te zien op de Facebookpagina van Stad & Natuur. Daar vind je meer beelden en foto’s van de verschillende (dier)locaties.