ALMERE - Van 18 september tot en met 12 oktober vindt de Textiel Race Almere plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen de scholen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt, wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 18 september en 12 oktober gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Textiel aanbieden kan via de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, schoenen, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is en er meer textiel hergebruikt kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online!

De scholen die in Almere meedoen zijn; Basisschool Shri Ganesha, De Olijfboom, Het Avontuur, KBS Pirouette, BS De Achtbaan, De Windwijzer, De Verbinding, Basisschool Digitalis, Katholieke Basisschool Het Kristal en OBS Polygoon. De Textiel Race Almere is een initiatief van de gemeente Almere en Stichting Stad & Natuur Almere.