ALMERE - Op Stadslandgoed de Kemphaan gaan leerlingen van basisschool de Vuurvogel en de Verwondering op 18 maart bomen planten met wethouder van Garderen tijdens de Boomfeestdag. Aansluitend adopteren zij bij de Floriade een boom op het Floriadeterrein. Voor het eerst dit jaar kan er door iedereen die dat wil een boom geplant worden in de middag. Alle bomen die geplant worden tellen mee voor het Nationaal Boomplantrecord.

In de ochtend van 18 maart komen 2 klassen van basisschool de Vuurvogel en de Verwondering in actie. Zij gaan samen met wethouder Hilde van Garderen bomen planten op de Kemphaan. In dit bos zijn het afgelopen jaar veel bomen verwijderd vanwege de essentaksterfte. Jaarlijks maken vele schoolklassen gebruik van dit bos bij een bezoekje aan het landgoed voor educatieve activiteiten van Stad & Natuur en Staatsbosbeheer. Na de bomenplanten gaan de scholen met de Stad en Natuur bus naar het Floriadeterrein om daar een boom te adopteren. Samen met de Floriade hebben de scholen zelf een boomsoort uitgekozen om te planten en te adopteren op het terrein.

Voor iedereen
Op woensdagmiddag 18 maart is iedereen van jong tot oud voor het eerst welkom om mee te planten op de Boomfeestdag tussen 14:00 en 16:00 uur. Alle bomen die geplant worden, tellen mee voor het Nationaal Boomplantrecord van dit jaar. Het doel is om 500.000 bomen met elkaar te planten in heel Nederland. In Almere gaat het om 1,5 hectare, 1500 bomen en 15 verschillende soorten. Laarzen zijn onontbeerlijk vanwege de staat van het terrein. Bij Stad & Natuur op Kemphaanstraat 1 kun je de fiets of auto parkeren, vanaf daar wijst de weg naar het plantvak zich vanzelf.

Ook kan er deze middag met de Stad en Natuur bus een bezoek met rondleiding aan het Floriadeterrein gebracht worden. In 2022 vindt in Almere de zevende wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Één van de visitekaartjes van deze Floriade is de bijzondere bomentuin, die momenteel wordt aangelegd. De bus is gratis maar heeft maar een beperkt aantal plekken, daarom graag vooraf reserveren via www.stadennatuur.nl.

Bomen geven energie
Bomen geven energie! Tijdens de Nationale Boomfeestdag wordt aandacht besteed aan de waarde van bomen en bossen en worden met name kinderen uitgenodigd om te komen planten. Het planten van een boom is goed voor de omgeving, maar is ook een leuke manier om persoonlijke groei aan af te meten. Want niet alleen de boom groeit in de jaren die volgen, ook de kinderen die betrokken waren bij het planten groeien op!

Stad & Natuur organiseert jaarlijks de Boomfeestdag in Almere in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Almere, elk jaar op een andere locatie. Dit jaar werkt Stad & Natuur daarin ook samen met de Floriade Almere 2022 B.V.