ALMERE - Almere barst van het cultureel talent, maar wie zijn ze en waar vinden we ze? StrandLAB Almere vroeg het Programmeursgilde een avond te organiseren rondom deze vraag. Ally's Goud vindt plaats op donderdag 6 juni in strandrestaurant Poortdok op het Almeerderstrand. Het is een avond waarop spraakmakende organisatoren, artiesten, kunstenaars en andere 'Almeerders die het kunnen weten' sneak peeks geven wat er de komende vier maanden in Almere op het programma staat.

Zie het als een reallife uitgaansagenda die de Facebookevents, nieuwsbrieven en onpersoonlijke uitagenda in de krant vervangt. Je bent in één avond op de hoogte en ziet bovendien het gezicht van de makers achter toffe culturele evenementen in Almere. Het gaat om organisatoren en makers van mode, vernieuwende muziek, festivals, theater en broedplaatsen, die het publiek te woord staan om te vertellen wat hun persoonlijke motivatie is om hun event te organiseren.

StrandLAB Surprise Night
Ally's Goud is de tweede editie van de StrandLAB Suprise Night, een reeks avonden waarin Almeerse verhalen de hoofdrol spelen en jong en opkomend talent zichzelf kan presenteren op het Almeerderstrand.

'We merken dat het tijd is om Almeerse organisaties en makers een podium te geven, omdat er een groot gat bestaat tussen wat diep "underground" is en wat ver boven het maaiveld uitsteekt', aldus Eva Verboon van Programmeursgilde. 'Iedereen kent Ali B en Defqon, maar ook een duurzaam kledingmerk zoals Broke Ass Millionairs, festivals zoals Gestrand, theatergroepen zoals Groot Wild en jamsessies zoals Potje Jam, verdienen het om in de spotlights te staan. Onder andere deze organisaties krijgen op Ally's Goud een podium om hun steengoede verhaal te vertellen. We zijn trots dit voor StrandLAB te mogen organiseren en hopen zo het culturele circuit van Almere zichtbaar te maken voor een groter publiek en mensen te inspireren.'

Informatie
Donderdag 6 juni, bij strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1, Almere. Deur open 19.30 uur – start programma 20.00 uur – einde 22.00 uur. Volledige line-up en meer informatie, zie Facebook event.
Entree: gratis, maar meld je wel even aan.