ALMERE - Acht basisscholen uit de gemeente Almere doen van 13 maart tot en met 6 april mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off met groep 6 op basisschool Het Drieluik oa met wethouder Jesse Luijendijk. De acht deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 13 maart en 6 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

U kunt helpen!
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in de gemeente Almere meedoen zijn IKC De Regenboog, BS Al Iman, BS, Aurora, BS Shri Ganesha, PCB De Lichtboei, OB Het Avontuur, OBS De Flierefluiter en BS Het Drieluik. De race is mede mogelijk gemaakt door het Upcyclecentrum van de gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Stichting Open en Weee Nederland.