ALMERE - Eindelijk is het geheim onthuld: schrijfster Mariëtte Middelbeek gaat schuil achter het succesvolle pseudoniem Linda van Rijn. Met 29 vakantiethrillers op haar naam, tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren en wekenlange noteringen in de Bestseller 60 is Linda van Rijn een van bestverkopende auteurs van Nederland.

'Het schrijven onder een pseudoniem was heerlijk, gaf vrijheid en voelde in het begin heel goed, maar de laatste tijd vond ik het lastiger', aldus Mariëtte Middelbeek. 'Steeds vaker kwam de vraag van lezers en boekhandelaren of ik niet kon komen signeren. Andersom wilde ik ook graag mijn lezers kunnen ontmoeten. Het is tijd om te onthullen wie er achter Linda van Rijn zit.'

Mariëtte is journalist en auteur. Ze heeft de afgelopen twaalf jaar maar liefst 49 boeken geschreven. Naast de thrillers van Linda van Rijn stonden ook haar eigen boeken tientallen weken in de Bestseller 60 en werden er meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht. Veel lezers kennen haar van haar zes feelgoodromans: ze debuteerde in 2009 met Single & sexy en brak daarna definitief door met het ontroerende Turbulentie. Ook schreef ze ervaringsverhalen van hulpverleners en publiceerde ze zeven thrillers voor jeugd en volwassenen. Met Anna, het eerste deel in de trilogie Vrouwen van Vechtlust, toont Mariëtte dat ze het genre van de historische roman ook beheerst. In september 2022 zal het tweede deel Julia verschijnen.

Linda van Rijn-thrillers
De thrillers van Linda van Rijn zijn spannend, met een vleugje feelgood. De verhalen spelen zich altijd af op een vakantiebestemming, meestal in de zon, een enkele keer hebben ze een setting in de sneeuw. Linda van Rijn wordt geroemd om haar vlotte schrijfstijl en spannende plots. De boeken zijn makkelijk om te lezen. Wat recensenten bijvoorbeeld zeggen over de boeken van Linda van Rijn: heerlijke vakantiethrillers, om helemaal in de vakantiestemming te komen, echte vrouwenthriller, voor een paar uur (ont)spannend leesplezier, meeslepende schrijfstijl, langzaam schoof ik naar het puntje van mijn vakantiestoel, verrassend plot, super spannende pageturner, aanrader voor de vakantiekoffer.