ALMERE - Song & Dance company Vocal Motion begint bruisend van energie aan een bijzonder seizoen. Na de optredens op het Uitfestival Almere en het Groentesoep Festival in Almere Buiten wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor een mooi jubileumjaar en feest van dit Almeerse koor.

Hoe het begon

Het is november 1994, Martin van Opstal, dirigent van onder andere het Flevokoor, plaatst een oproep. Maar liefst 60 mensen melden zich aan voor het koor dat hij wil starten. Meer dan de helft zal uiteindelijk moeten afvallen. Zangervaring is een pré, maar enthousiasme belangrijker. Lucy Chapel is één van de leden van het eerste uur. Ze herinnert zich nog goed de ambities van dit koor dat zich in die tijd onderscheidt door optredens waarbij uit het hoofd wordt gezongen en lekker gedanst. Een combo, choreograaf en dramaturg moeten de voorstellingen extra dimensie geven. Een goed jaar na de oprichting debuteert het nieuwe koor met een voorstelling in grand café de Heeren van Almere aan het Stadhuisplein.

Met dank aan de lange slungels!

In de loop der jaren wint Vocal Motion verschillende prijzen tijdens Korendagen.
Maar er is ook kritiek. En wel op de danskwaliteiten van de mannen. “Die lange slungels mogen nog wel een beetje oefenen op de danspasjes” zo luidt op enig moment het jurycommentaar. Vandaar dat Vocal Motion na 25 jaar meer een swingend popkoor is dan een Song en Dance Company. Over één ding zijn de jury’s het in die 25 jaar met elkaar eens: het enthousiasme, het onderlinge plezier spat van dit koor af.

Zingen geeft energie
Ze is ooit beginnen bij de Amsterdamse Damrakkertjes, maar Lucy komt nu, 25 jaar later, nog steeds elke woensdagavond met plezier repeteren bij Vocal Motion. Want zingen geeft energie! Ze omschrijft het als ‘even de week van je afzingen, met een groep gezellige mensen die geïnteresseerd is in een ander. ‘We nemen onszelf niet te serieus, we hebben lol en werken met workshops aan de kwaliteit.’ Het repertoire is ondertussen een mix van klassieke hits van de Beatles, swingende beats van Gloria Estefan en Caro Emerald en sfeervolle ballads van Josh Groban en John Legend. Zangdocent en singer-songwriter Michael Elia is alweer zes jaar dirigent van dit enthousiaste koor.

Komend seizoen viert Vocal Motion haar 25-jarig bestaan. Oud-leden die dit feestje mee willen vieren kunnen zich melden via sdcvm@outlook.com
Zoek je een leuk koor, kom een avond kijken! Meer informatie vind je op www.vocalmotion-almere.nl