ALMERE - Corrosia Theater, Expo & Film zoekt (weer) Almeerders die nieuwsgierig zijn naar kunst en wel eens een tentoonstelling willen maken. Samen met een aantal stadgenoten selecteren zij op eindexamenexposities van Nederlandse kunstacademies de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment voor de najaarsexpositie in Corrosia Theater, Expo & Film.

TEAM CORROSIA is de opvolger van TEAM FRANC, waarbij burgemeester Franc Weerwind de teamcaptain was.

Opvolger TEAM CORROSIA staat klaar

Het concept van TEAM FRANC hebben we na het vertrek van Franc Weerwind niet in de prullenbak gegooid, maar omgedoopt tot TEAM CORROSIA. Het blijft namelijk heel interessant om te ontdekken waarom iemand een kunstwerk mooi vindt. Ook is de mogelijkheid om te ervaren wat er komt kijken bij het samenstellen van een tentoonstelling heel waardevol.

Daarom trapt Corrosia het nieuwe culturele seizoen af met een expositie die wordt samengesteld door bewoners van Almere. Samen met de gastcurator van Corrosia scouten zes tot acht kunstkiezers deze zomer het werk op de afstudeerexposities van verschillende kunstacademies. Vervolgens kiezen zij hun persoonlijke favoriet. Die selectie wordt vanaf november 2023 bij Corrosia Theater, Expo & Film geëxposeerd in de tentoonstelling TEAM CORROSIA – Graduation Show 2023.

Democratisch tentoonstellingsmodel

Corrosia Theater, Expo & Film begon in 2014 met dit bijzondere tentoonstellingsconcept en dit wordt de zevende editie. Het unieke van deze tentoonstellingen is dat het dát werk van jonge, net afgestudeerde kunstenaars laat zien dat speciaal geselecteerd is door een aantal inwoners van de stad.

Maar eerst aanmelden!

Inwoners van Almere kunnen zich nog t/m 16 juni ‘ 23 met een korte motivatie mail aanmelden via graduationshow@corrosia.nl. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl