ALMERE - De Almeerse zanger Emery Gutnik staat met zijn band Gutnic & The Galaxy in de finale van de Amsterdamse Popprijs 2019. Deze zal op 15 november plaatsvinden in poptempel de Melkweg. De R&B- en soul zanger bemachtigde zijn finaleplek door het overtuigend winnen van de halve finale in Paradiso. "A star is born", aldus de jury.


Voor de in Brazilië geboren zanger is het niet de eerste keer dat hij in de spotlights staat. In 2016 deed hij als zijn alter ego Emmie Reek mee aan het populaire televisieprogramma The Voice of Ireland en behaalde hij de kwartfinales. Begin dit jaar bracht hij zijn eerste mixtape 'Innocence' uit, met daarop met 10 eigen geschreven en geproduceerde nummers. Maar al snel kwam het besef dat deze nummers pas écht goed tot hun recht komen in een live setting met een flinke band.

Afgelopen zomer kwam alles samen toen hij gitarist Renan Carvalho ontmoette en samen met hem Gutnic & The Galaxy opzette. Inmiddels is deze band 8 man sterk met muzikanten uit Nederland, Portugal, Servië en Kroatië. Samen maken zij soulvolle muziek die van het podium afknalt. Volgens de jury van de Amsterdamse Popprijs was hun optreden tijdens de halve finale in Paradiso "een feest om naar te kijken".

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. De competitie is in haar vierentwintigjarige bestaan uitgegroeid tot dé bandcompetitie van Amsterdam en omstreken, niet in de laatste plaats door de legendarische finale in de Melkweg. Stichting GRAP organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

In totaal deden er 30 acts mee aan de Amsterdamse Popprijs. In twee halve finales zijn de laatste 6 acts bepaald. De overige finalisten die op vrijdag 15 november naast Gutnic & The Galaxy optreden in de Melkweg zijn Ben Forte, Minor Citizen, Molly, La Nique en VALENTINO. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten €10,- (excl. lidmaatschap en servicekosten) en zijn te koop via Ticketmaster.