FLEVOLAND - Alle inwoners van Flevoland ontvangen volgende week (woensdag 18 of donderdag 19 oktober 2017) nummer 2 van de informatiekrant over de uitbreiding van Lelystad Airport, de nieuwste luchthaven van Nederland.

Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven samen de krant uit om inwoners van Flevoland uitgebreid te informeren over en te betrekken bij alles wat komt kijken bij de aanleg van een vakantieluchthaven. De Airportkrant bevat ook een advertentie voor toegang tot de informatiemarkt op zaterdag 11 november in Luchtvaart Themapark Aviodrome. Flevolanders kunnen op deze dag een kijkje nemen op de luchthaven die volledig ‘in de steigers’ staat en hun vragen stellen aan alle betrokken partijen.

Tweede editie

In de tweede editie van de Airportkrant (de eerste verscheen in mei 2017) komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: het Luchthavenfonds waaruit bijdragen aan duurzame ontwikkeling en leefbaarheid op en rond de luchthaven worden bekostigd; de samenwerking tussen aannemer Dura Vermeer en ‘De Lelystadse Boer’; de voortgang van de aanleg van start- en landingsbaan, de bouw van de terminal en het ontwerp van de nieuwe verkeerstoren. Gemeentelijke en provinciale projectleiders infrastructuur vertellen hoe zij samenwerken aan een goede, bereikbare luchthaven. Wethouder Mark Pol van Almere bespreekt de kansen van Lelystad Airport Businesspark; architect Casper Schwarz licht de spectaculaire inrichting van de terminal toe en manager technische dienst Edwin Abbink verhaalt over zijn baan vol uitdagingen.

Onderwijs

Het onderwijs groeit in Flevoland mee met de uitbreiding van de luchthaven. ROC Amsterdam en ROC Flevoland werken met het MBO College Lelystad om studenten op te leiden voor banen in de luchtvaartsector. Philip Mol en Ben Vermeer vertellen over het SamenwerkingsCollege Amsterdam – Lelystad Airport (SCALA) en de opleidingen die zij aanbieden: vliegtuigtechniek, steward/stewardess, luchthavenbeveiliger en logistieke dienstverlening.

Bordspel

Bijzonder is het bordspel in het hart van de Airportkrant. Al dobbelend ga je op reis vanaf huis, met auto of openbaar vervoer naar Lelystad Airport, doet de check-in, gaat langs de bagage-afdeling, door de douane, security check en tenslotte de boarding. Ondertussen kun je genieten van een kopje koffie, het fraaie interieur en de beleving van het polderlandschap; of even shoppen in de op de luchthaven gevestigde winkeltjes. Zo vind je relaxed via Lelystad Airport de weg naar je vakantiebestemming.

Extra exemplaren

De Airportkrant heeft een oplage van ruim 176.000 exemplaren. Voor wie de krant mocht missen: een digitale versie staat vanaf woensdag 18 oktober 2017 op www.uitbreidinglelystadairport.nl. Papieren exemplaren zijn in beperkte mate verkrijgbaar bij het Luchthavengebouw op Lelystad Airport, bij de receptie/infobalie van stadhuis Lelystad en het provinciehuis.