ALMERE - Van vrijdag 9 tot en met maandag 19 december is de afrit Argonweg op de Hogering (richting Literatuurwijk en industrieterrein Hogekant) dicht door wegwerkzaamheden.

Afsluiting afrit Argonweg op de Hogering

Tijdens de weekendafsluiting van de Hogering (9 tot en met 12 december) gaat de afrit Argonweg op de Hogering (richting Literatuurwijk en industrieterrein Hogekant) dicht voor het verkeer. De afrit Argonweg blijft ook na de weekendafsluiting nog dicht en wel tot en met maandag 19 december.

Omleiding

Het verkeer van en naar het industrieterrein Hogekant en de Literatuurwijk wordt omgeleid en rijdt via de A6 en de Elementendreef. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting van de afrit Argonweg wordt de huidige, tijdelijke afrit afgebroken. Ook wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe parallelbaan west, die de Hogering verbindt met de Neonweg en Argonweg. In de definitieve situatie rijdt het verkeer over de parallelbaan west, wat betekent dat het verkeer vóór de Neonweg de Hogering verlaat en via de parallelbaan naar de Argonweg rijdt.

Openstelling parallelbaan west

Op maandag 19 december gaat de parallelbaan west open. Dat betekent dat verkeer van en naar industrieterrein Hogekant de Hogering weer kan gebruiken. De afrit Argonweg is dan verplaatst; weggebruikers verlaten eerder de Hogering om naar de Argonweg te kunnen rijden.

Verbreding van de Hogering in Almere

De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden. De vernieuwde Hogering gaat uiterlijk op 31 januari 2023 open voor het verkeer.

Op de hoogte blijven met de BouwApp

Via de BouwApp blijven bewoners en weggebruikers op de hoogte van de werkzaamheden. In de app plaatsten wij wekelijkse updates. Ook kan iedereen via de app makkelijk contact leggen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store, door ‘Hogering Almere’ in te typen in de zoekbalk.