ALMERE - Vanaf maandag 12 oktober is de afslag naar Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gesloten voor automobilisten vanwege de aanleg van de rotonde op de Buitenring (N702). Bezoekers die met de auto komen kunnen parkeren op de Hugo de Vriesplaats. Daar kunnen zij kiezen tussen twee wandelingen van 1,4 kilometer naar het Natuurbelevingcentrum. De route staat ter plekke aangegeven op bordjes. Deze situatie duurt tot en met 30 oktober.


Vanwege de verminderde bereikbaarheid zal Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en horecagelegenheid Paviljoen de Oostvaarders van 12 tot en met 30 oktober geopend zijn op donderdag tot en met zondag, van 10:00 tot 17:00 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag blijft het bezoekerscentrum gesloten. Vanaf 31 oktober is het centrum weer 7 dagen in de week open.

Ondanks de tijdelijke beperkte bereikbaarheid is de aanleg van de rotonde zeer gewenst. De verkeerssituatie zal voor bezoekers van de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen een stuk veiliger worden na de werkzaamheden. Als poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land is het belangrijk dat er een duidelijke en aantrekkelijke afslag naar de Oostvaardersplassen wordt gecreëerd.

De provincie Flevoland zal voor overige automobilisten een omleiding op borden aangeven. Op deze website is daarover meer informatie te vinden:

https://flevowegen.nl/alle-nieuws/aanleg-rotonde-n702-buitenring-bij-almere/