ALMERE - Binnenkort komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. Hij brengt ook een bezoek aan Almere Centrum waar hij op 16 november wordt verwacht. Zijn bezoek wordt feestelijk gevierd met een uitbundige Sintparade en vrolijke knutselworkshops.

Aankomst Sint
De boot van Sinterklaas en zijn Pieten wordt rond 14.45 verwacht. Omdat de Esplanade is afgesloten, komt de Sint aan in het haventje aan het Weerwaterplein. Hij heeft voor de gelegenheid de historische blusboot Jan van der Heijde geleend van PIT. Om alvast in de stemming te komen begint het feestelijke programma al op 14.00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Kidz DJ, zijn side kick en enkele danspieten die al eerder naar Almere Centrum zijn gekomen. Aanwezige kinderen en hun ouders kunnen lekker meezingen en dansen. Om er zeker van te zijn dat er contact gelegd kan worden met de boot, is er een pakketje bezorgd met daarin een kist met een noodtelefoon. Alleen zit de kist op slot. Nu maar hopen dat de Sint niet hoeft te bellen want de code om het slot te openen is niet helemaal duidelijk. Misschien dat de aanwezige kinderen kunnen helpen deze te kraken? Presentator Quinten Faust zal ze om hulp vragen.

Sintparade
Na aankomst zal wethouder Maaike Veeningen Sinterklaas welkom heten op het podium. Hierna stapt de Sint in de speciale Sinterklaasexpress om de Sintparade door Almere Centrum af te leggen. Hij wordt vergezeld door een bonte stoet met een Feestkapel, een draaiorgel, diverse dansgroepen en heel veel vrolijke Pieten. Er zijn zelfs Segwaypieten, een opzwepende Pieten Swingband en een Piet die glutenvrije pepernoten uitdeelt. De stoet loopt vanaf de Brouwerstraat, via de Traverse naar het Forum om vervolgens via de Diagonaal en de Stationsstraat rond 16.15 op het Stationsplein aan te komen.

Knutselworkshops
Om Sinterklaas extra feestelijk te verwelkomen kunnen kinderen in de Foodpassage vrolijke Pietenmutsen, Sinterklaasmijters en buttons maken. Er is ook een schminkteam om kinderen om te toveren tot Pietje of om een bijzondere afbeelding op hun gezicht te laten zetten. De knutselworkshops worden onder begeleiding gegeven en zijn gratis. Kinderen kunnen tussen 11.00 en 14.00 uur elk moment aanschuiven.

Programma
11.00 – 14.00 uur: Knutselworkshops in de Foodpassage
14.00 uur: Start programma op het Weerwaterplein
14.45 uur: Aankomst Sinterklaas
15.30 – 16.15 uur: Sintparade door Almere Centrum

Voor meer informatie zie www.almerecentrum.nl