ALMERE - Hoe denkt architect Francine Houben over de nieuwe woningbouw in Almere? Wat is volgens haar de invloed van de vernieuwde A6 op de identiteit van de stad? Op 7 april is architect Francine Houben te gast in Kunstlinie Almere. Onder leiding van architectuurjournalist Tracy Metz gaat zij in gesprek met diverse gasten uit de wereld van architectuur, stedenbouw en mobiliteit.

Elk jaar neemt Kunstlinie de tijd om aandacht te besteden aan iemand die van belang is geweest voor de ontwikkeling van Almere. In 1996 werkt Francine Houben samen met Riek Bakker aan een visie voor het Almere van 2015. Dat is de start van de liefde voor de stad: ''Met de prachtige natuur overal om de stad heen is Almere voor mij dé landschapsstad waar door slimme ingrepen wonen, werken en recreëren tot een unieke habitat zijn geworden.''

Vandaag de dag is Francine vooral bekend als oprichter en creatief directeur van Mecanoo, maar wist je dat zij ook aan de ruimtelijke ordening van Almere als stadsbouwmeester heeft gewerkt? Zo ontstond in die periode, van 2003 tot 2007, haar kustvisie. Tijdens het gesprek op 7 april deelt zij haar jarenlange expertise en haar visie over de architectuur in onze mooie stad.

Programma

Architectuurjournalist Tracy Metz leidt de discussies die zich afspelen rondom de thema's landschap, mobiliteit en de toekomst, van Almere. Gasten uit de wereld van architectuur, stedenbouw en mobiliteit die aanschuiven zijn:

  • Floor Milikowski (schrijver en sociaal geograaf)
  • Paola Huijding (projectdirecteur Pampus & senior stedenbouwkundige van gemeente Almere)
  • Joost van der Made (mobiliteitsontwikkelaar voor de NS Regiodirectie Noord Oost)
  • Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability)
  • Elma van Boxel (ZUS Architecten, landschaps-, architect & stedenbouwkundige)
  • Kria Djiondinhingrat (architect Slumafighters & docent bouwkunde aan Hogeschool Windesheim)
  • Ivonne de Nood (projectdirecteur Centrum Almere 2040)
  • Nanet Schaap (AM)
  • Niek Roozen (landschapsarchitect)

Naast deze professionele line-up zorgt Robert Jan Stips (Nits) voor de muzikale omlijsting van de avond. Met dit veelbelovende gesprek werpen we schaduwen vooruit, verleggen we grenzen én maken we samen nieuwe herinneringen.

Datum: 7 april 2022
Locatie: Kunstlinie, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Tijd: 19.30 -21.30 uur
Entree: € 7,50

Bekijk tickets en meer informatie op de website van Kunstlinie