ALMERE - Negen basisscholen uit Almere doen van maandag 18 maart tot en met donderdag 11 april mee met de E-waste Race. Het project gaat officieel van start met een kick-off met wethouder Jesse Luijendijk op basisschool De Driemaster. De negen deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 18 maart en 11 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten.

U kunt helpen!
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Almere meedoen zijn OB Het Avontuur, OBS Polygoon, Oosterwoldschool Sofia, De Verwondering, PCB De Lichtboei, BS De Driemaster, Aurora, Montessorischool Stad en OBS De Zevensprong. De E-waste Race Almere is mogelijk gemaakt door de gemeente Almere, Stad & Natuur Almere, Stichting Open en Weee Nederland.