ZEEWOLDE - Op zaterdag 31 augustus en zondag 1september vindt de derde editie van de International Suydersee BBQ Contest plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde. 28 internationale teams strijden dan tegen elkaar. De wedstrijd wordt georganiseerd volgens de regels en onder de auspiciën van de KCBS, de Kansas City Barbecue Society, de grootste BBQ organisatie uit Amerika die zijn sporen in het organiseren van professionele barbecuewedstrijden ruim heeft verdiend.

Op beide dagen is er een demonstratie varken uitbenen en worden er ook weer bier- en wijnproeverijen georganiseerd. Natuurlijk zijn er ook weer een aantal leuke winkeltjes aanwezig! En dan natuurlijk nog de publiekswedstrijd (op zaterdag en zondag) waarbij het publiek voor 12,50 euro een proefbord met vijf muntjes koopt. Hiermee kun je bij de deelnemende teams "proeven" en mee jureren. Bij het inleveren van het scoreformulier ontvang je een leuke attentie!

Naast de wedstrijden voor teams is er ook een mini-barbecuewedstrijd voor kinderen die daar aan mee willen doen. Acht kinderen strijden op de zaterdag en zondag tegen elkaar en degene die wint gaat met een NapoleonTravelQ, ter waarde van 429 euro, naar huis.

Dit jaar wordt het evenement nog grootser van opzet! Zo kun je op de foto met een uil maar er ook een boswandeling mee maken of de roofvogel-show bijwonen. De TravelDudes verrassen de kinderen met ballondieren, goochelen en jongleren. En voor de sportieveling wacht er een lange stormbaan. De zaterdag- en zondagavond wordt afgesloten met live muziek met op de zaterdagavond een optreden van zanger Mike Klein, zangeres Moon van Bakelen en Coverband Chimney Fire. Zondag overdag staat er een optreden gepland van de bluesrockband MacAllan.

Meer informatie over het programma is terug te vinden op www.suydersee-bbq.nl