LELYSTAD - Zaterdagmiddag 7 mei waren er veel klassieke auto’s te zien op de Dronterweg, onderweg naar het MEC om het 25-jarig bestaan van de Flevoklassiekers te vieren tussen het Mechanisch erfgoed. Op het terrein ontstond een mooie rij klassieke auto’s met de leden van de club er omheen. Ze staan altijd klaar voor een praatje naast hun auto, vaak met de motorkap open. Op het terrein werd de rijvaardigheid van de bestuurders getest. In de slalom en bij het auto-ballengooien werd er driftig gestuurd. De jongeren konden hun kunnen tonen in een skelterproef. Voor de dames in het gezelschap was er een eigen klassiekerprogramma waarbij ze onder andere de -volgens de vrouwen- mooiste auto van de dag kozen. Met een tombola, een klassieker quiz en een feestelijke barbecue werd de dag afgesloten.

De Flevoklassiekers is een sprankelende vereniging met meer dan 200 leden. Ieder jaar organiseert de club jaar zo’n 25 activiteiten. De leden zijn liefhebbers van klassieke auto’s van alle merken en soorten. Een strakke bouwjaargrens is er niet. Uitgangspunt is dat de leden plezier beleven aan hun auto en hun best doen om hem in bedrijf te houden. Het is heerlijk dat er een club is die in en om Flevoland -dus in de buurt- activiteiten organiseert en dat je daarbij andere liefhebbers leert kennen met wie je contact kunt houden en ervaring kunt delen. Zo heb je een goede aanleiding om je klassieker regelmatig te gebruiken en kom je mensen tegen die dat ook leuk vinden. De activiteiten variëren zodat er altijd wel wat bij is dat je in het bijzonder aanspreekt: Ritten; technische bijeenkomsten, museum- en bedrijfsbezoeken; lezingen maar ook steden of tuinen in de omgeving bezoeken of ritjes met ouderen of gehandicapten. Het komt allemaal voor bij de Flevoklassiekers.

Dat de club in een behoefte voorziet bleek wel uit de aanwezigheid van vele leden, nieuwe leden maar ook veel die al sinds de oprichting, lid zijn.
Het was een feestelijke dag. Op naar de 30 jaar en 300 leden.