ALMERE - Aan Stad & Natuur Almere is als 1ste subsidie van Fonds Leefbaar Platteland toegekend. Dit werd feestelijk gevierd met taart. Op Stadslandgoed de Kemphaan, een buitengebied bij Almere, kunt u straks 5 verschillende ‘boskamers’ beleven. Boskamers zijn door bomen omgeven ruimten in het bos waar u via een pad komt.


Boskamers
De boskamers worden op basis van de zintuigen horen, zien, proeven, voelen en ruiken ingericht. Bijvoorbeeld met verhoogde plantenplukbakken en een rolstoeltoegankelijk ervaringspad. Een bijzonder project waarmee ook mensen met een beperking, zoals slechtzienden of rolstoelgebruikers, de natuur kunnen beleven. Meer info: leefbaarplattelandflevoland.nl/projecten.

Over het Fonds Leefbaar Platteland
Vanaf 15 juni 2021 is het Fonds Leefbaar Platteland 2021-2023 opengesteld. Met een bedrag van 2 miljoen euro ondersteunt provincie Flevoland de komende jaren gezamenlijke initiatieven voor een vitaal Flevolands platteland. Het gaat om initiatieven die de kwaliteit van het wonen in de dorpen en het buitengebied in Flevoland vergroten.

Uw idee indienen
Bij het opzetten van een initiatief voor uw eigen dorp, gebied of buurt komt veel kijken. Heeft u een goed idee dat bijdraagt aan de toekomst van het platteland van Flevoland? Misschien kan de projectcoördinator u helpen bij het realiseren van het plan. Ga naar leefbaarplattelandflevoland.nl voor meer informatie.