NEDERLAND – Het is weer zover, van 20 t/m 25 maart gaan de vrijwilligers van ReumaNederland langs de deuren om te collecteren. Draagt u ook uw steentje bij aan deze onzichtbare ziekte?


1 op de 9 mensen met reuma
Grote kans dat er iemand in uw omgeving is die (een vorm van) reuma heeft. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 2 miljoen mensen die elke dag leven met pijn, stijfheid en vermoeidheid. En daar komen elke dag zo’n 700 mensen bij. Reuma kan bij elke leeftijd voorkomen, dus ook bij kinderen en jongeren.

Behandeling
Gelukkig zijn de meeste klachten goed te behandelen, echter is reuma zelf nog niet te genezen. Doordat het vaak onzichtbaar is, is er vanuit mensen die geen reuma hebben veel onbegrip. Zeker als je al op jonge leeftijd te maken krijgt met reuma is dit erg lastig.

Uw bijdrage helpt
Zonder donaties kan ReumaNederland haar werk niet doen. Zij zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en nalatenschappen. Daarmee vervullen zij hun hoofdtaken: het (mede)financieren van wetenschappelijk onderzoek naar behandelmethoden en medicatie, het geven van informatie en voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Geen kleingeld in huis maar wilt u toch iets doneren? Dat kan ook! Via https://reumanederland.nl/formulieren/doneren/ kunt u eenmalig een online donatie doen. Strijd u ook mee tegen de rem van reuma?