ALMERE - Een dubbel jubileum dit jaar: 10 jaar Stad & Natuur en 5 jaar de Almeerse Wolunie. Dit dubbele jubileum vormde voor de Almeerse Wolunie aanleiding om een wollen kerstpaneel voor Stad & Natuur te haken, te breien en te vilten. Het kersttafereel hangt deze kerstvakantie in de Schaapskooi op de Kemphaan en vormt daar samen met de levende have van Stad & Natuur de kerststal.Zondag 15 december werd het kerststaltafereel door Anne Bliek, voorzitter van de Wolunie, tijdens het evenement Winter op de Kemphaan aangeboden aan Liesbeth Bronkhorst, directeur/bestuurder van Stad & Natuur.

Aan het begin van de herfst presenteerde ontwerpster Bertina Slettenhaar het ontwerp voor het paneel, vervolgens hebben leden van de Wolunie verschillende delen van het tafereel met de hand gemaakt. Van het genummerde patroon konden leden door te breien, te haken of te vilten elk een deel van het wollen kerstpaneel invullen. De wol die gebruikt is, komt van de eigen schapen van Stad & Natuur en is tevens door de Wolunie bewerkt en geverfd. Alle gemaakte onderdelen zijn bij de Wolunie verzameld. Daarna is het paneel in zijn geheel, met de hand, aan elkaar gezet.

Vanaf maandag 23 december tot en met 3 januari is het paneel voor iedereen te bewonderen op de Kemphaan, in de schaapskooi op de Kemphaan, tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook geopend op beide kerstdagen en oud- en nieuwjaarsdag.