ALMERE - Donderdag 26 juli opent wethouder Van Garderen om 13.45 uur de Indianenzomer bij Stad & Natuur op de Kemphaan. Deze hele zomer staat Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan in het teken van indianen. Naast diverse indianenworkshops en een mooie tentoonstelling met speurtocht, kun je meedoen aan spannende indianenworkshops.

In harmonie met de natuur
De Amerikaanse indianen wisten het allang: als mens moeten we onze leefwereld niet uitbuiten, maar in harmonie leven met de natuur. En dat is precies wat Stad & Natuur Almere, de organisator van de indianenzomer, kleine en grote bewoners van Almere wil laten zien, voelen en beleven. De prachtige groene locatie van Stadslandgoed de Kemphaan is bij uitstek geschikt om je de hele zomer lang te verdiepen in de natuur, natuurbeleving en de indrukwekkende wereld van de indianen.

Indianententoonstelling
Op 26 juli 13.30 uur opent wethouder Hilde van Garderen de Indianenzomer in het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1. Op dat moment is de workshop Krachtstokken maken aan de gang. De deelnemende kinderen zullen een speciale stok maken voor de wethouder. Volgens de traditie mag de wethouder dan praten en kan ze er kracht aan ontlenen.

Krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en boog en dromenvangers
De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis, het wereldbeeld, de spirituele wereld en het alledaagse leven van de indianen. Een leerzame en interactieve belevenis voor jong en oud! Daarnaast is er een speurtocht: hoe zou een indiaan op de Kemphaan kunnen overleven?Om de indianencultuur echt te beleven kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan diverse workshops die op donderdag plaatsvinden. Denk aan het maken van krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en bogen en dromenvangers. Ook worden er workshops indianen-trommelen gegeven. Maar je kunt ook jouw unieke indianennaam vereeuwigen op een natuurbordje. Leuk, spannend en creatief!

Indianenzomerfestival
De indianenzomer op de Kemphaan wordt op 29 en 30 augustus afgesloten met een heus indianenzomerfestival! Wat er precies op het programma staat vind je op de website van Stad & Natuur, maar zoals je van ons gewend bent: theater, stokbroodje bakken en diverse workshops!

Meer weten?
Kijk op de website van Stad & Natuur of Facebook voor actuele informatie over de indianenzomer (www.stadennatuur.nl) of bestel toegangskaarten. De toegang tot de tentoonstelling en het indianenfestival is gratis, voor de workshops en sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier. In opdracht van de gemeente Almere betrekt Stad & Natuur jong en oud bij de Almeerse blauwe en groene buitenruimte. Stad & Natuur beheert meerdere locaties verspreid over de stad; elk met een eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatie en meedoen in het groen centraal staan.