ALMERE - De gemeente Almere gaat het Spoorbaanpad verbreden en verbeteren. Het Spoorbaanpad is vijf kilometer lang. De werkzaamheden duren van eind september tot en met eind december. Tijdens de werkzaamheden moet u een stukje omfietsen. De omleidingen geven we aan met de bekende gele borden. Drukke kruisingen blijven tijdens de werkzaamheden zo lang mogelijk open.

We pakken het deel tussen de Hollandsedreef en station Parkwijk aan. We verbreden daar het fietspad naar vier meter en het krijgt rood asfalt. Naast het fietspad komt een strook van anderhalve meter zwart asfalt voor voetgangers.

Het Spoorbaanpad is de belangrijkste fietsverbinding door Almere. Het is de drukste fietsroute. Veel fietsers vinden het fietspad nu te smal, onveilig en oncomfortabel. Bovendien rijden er tegenwoordig steeds meer snelle E-bikes en bakfietsen die breder zijndan een gewone fiets. Verbreding is dus noodzakelijk.

Andere delen Spoorbaanpad later aan de beurt

De komende jaren verbreden we de resterende delen van het Spoorbaanpad in Literatuurwijk, Almere Poort en het deel van station Parkwijk tot aan station Buiten. Ook het fietsviaduct bij station Centrum krijgt een opknapbeurt. En de fietsbruggen in het Spoorbaanpad over de Hoge en de Lage Vaart worden verbreed. Hiervoor wordt een nieuwe constructie ontworpen die aan de betonnen spoorbrug kan worden gehangen.