ALMERE - De gemeente Almere werkt van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 18 december aan het verbeteren van de Parkwijklaan tussen de Druivenstraat en de Meloenstraat. Regelmatig kwamen er meldingen binnen over de opdruk van stenen op de parkeerplaatsen door de wortels van de bomen. Dit komt doordat de bomen niet genoeg ruimte hebben om te groeien. Dit gaan we verhelpen. Ook komen er meer parkeerplaatsen. De Parkwijklaan blijft open voor het verkeer. We werken terwijl de ene kant van de weg is afgesloten. Na werktijd is de laan weer geheel beschikbaar voor het verkeer.

Wat gaan we doen?

We gaan de bomen ruimte geven om te groeien en verbeteren de grond waar de bomen in staan. Zo kunnen we de bomen behouden. De groeiplaats van de bomen in het vakken worden ook vergroot. Verder gaan we heesters planten. Het vergroten van de groeiplaatsen voor de bomen gaat ten koste van een aantal parkeerplaatsen aan de kant van de woningen. Maar er is voldoende ruimte in deze straat om nieuwe parkeerplaatsen aan te leggen. Deze komen aan de kant van het grasveld. Ook herstellen we alle bestrating van de bestaande parkeerplaatsen en de stoepen waar de wortels de stoep omhoog drukt.

Twee fasen
De eerste fase begint op maandag 28 oktober en duurt ongeveer vier weken. Dan verwijderen we de hagen die in het grasveld staan. Op de plek waar de hagen stonden worden parkeerplaatsen aangelegd. Tijdens fase 2 worden de parkeerplaatsen aan de kant van de woningen heringericht en vergroten we de vakken waar de bomen in staan.