ALMERE - In opdracht van Rijkswaterstaat werkt aannemerscombinatie Parkway6 aan de uitbreiding van de A6 Almere Havendreef - Almere Buiten-Oost. De A6 wordt verbreed over een lengte van 13,6 kilometer naar 4 x 2 rijstroken met hoofd- en parallelbanen. Bij het Weerwater verlagen we de A6 naar maaiveldniveau en leggen we twee nieuwe op- en afritten aan. Hiermee creëren we ruimte voor de nieuwe plannen van de gemeente Almere in dat gebied.

De A6 is straks de eerste energieneutrale weg van Nederland. Door het plaatsen van zonnepanelen bij het knooppunt Almere, voorziet dit stuk snelweg in zijn eigen energiebehoefte. Ook worden verschillende duurzame maatregelen toegepast zoals het gebruik van ledverlichting, het beperken van transport over de weg en de toepassing van gerecyclede materialen zoals beton.

Op 2 juni, de Dag van de Bouw, kunt u een kijkje nemen bij de werkzaamheden aan de A6. Er zijn kinderactiviteiten zoals een springkussen en een kleine kartbaan. Daarnaast zijn er informatiestands waar deskundigen uitleg geven over de werkzaamheden en kunt u op de foto met een van de machines die gebruikt worden voor dit project.

Vanwege veiligheidsredenen kunt u dit evenement alleen bezoeken met een geldig toegangsbewijs. Aanmelden kan via deze link.