ALMERE - Almere is een jonge en natuurrijke, verrassende en sportieve stad waar het voor mens en dier geweldig toeven is. Hier word je omgeven door prachtige panden, parken, winkels (meerdere winkelcentra), bedrijven en ontzettend veel ruimte. Tegelijkertijd zie je vrijwel overal water en groen. Het is een levendige en stad met een hypermodern stadscentrum, een rijk cultureel aanbod met musea, theater, bioscopen, mooie terrasjes, heerlijke restaurants, meer uitgaansgelegenheden en een maar liefst 40 km lange kustlijn.

Meer dan 200.000 mensen wonen inmiddels waar vroeger de Zuiderzee en het IJsselmeer lag en door de eigenheid, diversiteit en ruimtelijk groen van de stad waar vrijwel alles kan maar ook veel gebeurt. Verdeeld over vijf stadsdelen en de verwachting is dat de stad zal uitgroeien tot 300.000 tot 350.000 inwoners. Je kunt hier zelf je huis bouwen of een eigen onderneming starten. Je kunt hier studeren en werken en recreëren. Ook is Almere voortdurend in ontwikkeling en daar groei je in mee. Sightseeing, shoppen, culinair genieten, varen, een droomhuis bouwen, een terrasje pakken, ondernemen of op avontuur? Het kan én mag in Almere.

Ook is Almere een heerlijke plaats voor watersportliefhebbers. Het ligt aan het Gooimeer, IJsselmeer en het Markermeer alwaar kan worden gezeild, gesurft, gewaterskied, gezwommen en al wat dies meer zij.

Vele winkels zijn hier ook op zondag geopend, hoewel niet elke winkel daar aan meedoet kun je wel altijd een supermarkt, tuincentrum, bouwmarkten aantreffen die geopend zijn.

Qua onderwijs kan Almere voor alle leeftijden een volledig pakket aanbieden. Van kleuteropvang tot volwassenenonderwijs is werkelijk alles mogelijk. Naast de vele lagere scholen voor de jongsten kunnen ook de jongeren alle richtingen op in het voortgezet onderwijs en ook daarna middels MBO opleidingen en HBO opleidingen. Voor een wetenschappelijke studie ligt Amsterdam (31 km.) en Utrecht(43 km.) binnen reisafstand.