ALMERE - In Almere kan iedereen dichtbij huis sporten en bewegen. Komende week geven wij extra aandacht aan aangepast sporten. Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Niet alleen vanwege de positieve effecten op de gezondheid, maar ook omdat sport een uitstekend middel is voor het bevorderen van sociale verbinding.

Tijdens de Week van het Aangepast Sporten, van 7 tot en met 14 november, worden activiteiten georganiseerd om Almeerders met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sportmogelijkheden. Er zijn onder andere gratis proeflessen bij verenigingen die een aangepast sport aanbod hebben, zoals een workshop voor sporters met een visuele beperking.

Special Olympics in Almere
Op zaterdag 13 november strijden sporters met een verstandelijke beperking in vijf sporttakken (atletiek, bocce, dans, (zaal)hockey en handbal) om de winst bij de Regionale Spelen in het Topsportcentrum in Almere. Tijdens dit evenement zijn er ook verschillende side events en clinics voor zowel deelnemers als toeschouwers. Ook zijn er komende week verschillende expertmeetings voor trainers, coaches, sporters, professionals en vrijwilligers. Zo is er een sessie inclusief sporten voor verenigingen en een inspiratiesessie gedragsproblematiek.

Sporten voor iedereen
Wethouder sport Julius Lindenbergh: “Ook bij sporten is het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Inwoners van Almere kunnen daarom bijvoorbeeld gratis een hulpmiddel lenen, als zij dit nodig hebben om te kunnen sporten. Ik hoop dat de Week van het Aangepast Sporten een inspiratie is voor wat er op dit gebied allemaal mogelijk is in Almere”.

Meer informatie
In Almere zijn veel mogelijkheden om te sporten en bewegen met een beperking. Uniek Sporten helpt bij het zoeken naar een sportaanbieder en de juiste hulpmiddelen: www.unieksporten.nl.