ALMERE - De Almeerders weten als geen ander hoe je een stad maakt. Zo vliegen in de jongste stad van Nederland de vuilniszakken door een ondergrondse tunnel, zijn zandduinen geschept op polderklei en bouwen pionieren hun eigen gemeenschap in Oosterwold. Vanzelfsprekend doet de stad op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 mee aan het WeMakeThe.City-festival van de Metropoolregio Amsterdam. Hét festival over stedelijke vraagstukken én oplossingen. Hoe maken wij onze stad duurzamer, slimmer en gezonder?

Vrijdag 21 juni is een compleet programma voor innovatieve stedenbouwers, met expedities naar de meest bijzondere delen van de stad. Zaterdag 22 juni is het programma speciaal voor Almeerders. Duurzame ondernemers zetten hun deuren voor hun stadsgenoten open. Volg bijvoorbeeld een leiderschapsworkshop met de schaapskudde van Loni Verkerk.

Restyle je meubels of verbeter je leiderschap met de schaapskudde "Het bijzondere is dat mensen van tevoren niet beseffen dat je via dieren zoveel kan leren over je eigen leiderschapskwaliteiten. Niks binnen zitten met een PowerPoint-presentatie en werkgroepjes, maar hup de natuur in", aldus Loni Verkerk, coach in leiderschap en eigenaar van de schaapskudde.

Zaterdag 22 juni zetten verschillende ondernemers hun deuren open voor de Almeerders. Zij kunnen genieten van verschillende gratis workshops en meer. Upcyclewinkel Libi Bung biedt een gratis workshop restylen van oude meubels aan en je kunt deelnemen aan de gratis bootcamp van Run4Free. Of ga naar de duurzame insectenproeverij waarbij deelnemers vier insectengerechtjes krijgen voorgeschoteld. Dit en nog veel meer gratis activiteiten zijn te vinden op de website van WeMakeThe.City.

Meer info en aanmelden Benieuwd naar de programmering op de vrijdag en zaterdag? Lees meer informatie en schrijf je gratis in voor de gebiedsexpeditie of weekendactiviteiten via: www.tinyurl.com/WMTCAlmere.