ALMERE - Deze week is het de nationale Week van de Circulaire Economie. Ook in Almere gebeurt er veel op het gebied van circulaire economie. Dat willen we graag laten zien.

Maandag organiseert het Upcyclecentrum een online expeditie. Aan de hand van een 360-graden-rondleiding wordt verteld waar het Upcyclecentrum de afgelopen vier jaar mee bezig is geweest. Dinsdag gaan we in een online talkshow in gesprek met de personen achter aan aantal belangrijke circulaire projecten in Almere. Een interactieve bijeenkomst, waar het publiek vragen kan stellen, en meer te weten kan komen over het ontwerp-, denk- en maakproces rondom het circulaire Floriadepaviljoen CIRCULOCO.

Kunstroute
Op De Steiger werken veel kunstenaars en ondernemers volgens de principes van de circulaire economie. Dat willen wij graag ondersteunen en laten zien. Dat doen we door middel van een tijdelijke kunstroute, met werken gemaakt door kunstenaars van Broedplaats De Steiger.

The Exploded view
In Windesheim Hogeschool en in het Stadhuis is de hele week 'The Exploded view' te zien, een concept van Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations / Company New Heroes). Deze onderzoeksinstallatie van een open­getrokken woning toont hoe een huis circulair gebouwd kan worden met bio­based materialen. Een wand van popcorn, een keuken gemaakt van verspild voedsel, er is nog zoveel méér mogelijk als we creatief en nieuwsgierig blijven kijken naar de mogelijkheden voor circulair bouwen. Wie meer wil weten over een frisse blik, creatief denken en 'denken als een kunstenaar' kan woensdag terecht bij de workshop OVERVLOED-DENKEN ALS WEG NAAR EEN DUURZAME WERELD. Sprekers zijn onder andere: Pascal Leboucq (Biobased Creations) & Ingrid Zeegers (PRICE).

Over The Exploded view
Bekijk de korte video 'PRICE is bezig'. Lucas De Man neemt je daarin mee naar de maquette van the Exploded View en gaat in gesprek met ingrid zeegers (programma manager PRICE), Jan Hoek (wethouder duurzaamheid) en studenten van Windesheim Flevoland.

Over PRICE
Praktijk- en Innovatiecentrum Circulaire Economie (PRICE) is hét Flevolandse actielab voor de circulaire economie. PRICE focust op de thema's circulaire bouw en leefomgeving. In wisselende teams wordt er gewerkt aan projecten en worden oplossingen getest in de praktijk. Door het starten van challenges en organiseren van events laat PRICE zien dat het anders kan.

Over Pascal Leboucq, head of design:
Pascal is vormgever en scenograaf. Hij is klassiek geschoold aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en specialiseerde zich in de openbare ruimte aan de Design Academie in Eindhoven. Naast zijn autonome werk, werkt hij als freelance scenograaf voor verschillende theatergezelschappen. Met Nieuwe Helden creëert Pascal stedelijke en biobased kunstinstallaties en cross-disciplinaire scenografieën.

Over de week van de Circulaire Economie
De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland.

Het volledige Almeerse programma is hier te vinden. De activiteiten zijn gratis en iedereen kan zich er voor aanmelden. Vanwege de coronamaatregelen zijn veel activiteiten online.