ALMERE - Op 14 en 15 september doet Almere opnieuw mee aan de nationale Open Monumentendag. Deuren van verschillende iconische gebouwen en locaties openen dit weekend de deuren voor publiek. Dit is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaliter niet zo snel komt en het verhaal achter de locatie te horen! Voor het ontvangen en informeren van publiek tijdens Open Monumentendag is het Erfgoedhuis Almere op zoek naar vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd in architectuur en de geschiedenis van Almere? Meld u dan aan via almere.nl/openmonumentendag.

Almere heeft pas één officieel monument, maar wel tal van iconische gebouwen en locaties. De steeds ouder wordende New Town staat vol met architectonische pareltjes in experimenteel vormgeven stedenbouwkundige ontwerpen. Almere wordt niet voor niks de hoofdstad van Post 65 architectuur genoemd. Om deze bijzondere locaties open te stellen voor publiek doet de stad ook dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag.

Dit jaar is het thema Plekken van Plezier en wordt het evenement gecentreerd in Almere Haven. Ontdek de eerste stadskern, haar gebouwen en de interessante verhalen, anekdotes en tal van activiteiten voor jong én oud. Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en de geschiedenis ervan. Helpt u graag mee als vrijwilliger? Kijk voor meer informatie op almere.nl/openmonumentendag.

Erfgoedhuis Almere Open Monumentendag Almere is een evenement van Erfgoedhuis Almere; dé plek voor activiteiten en informatie over de ontstaansgeschiedenis en het cultureel erfgoed van Almere. Het Erfgoedhuis organiseert gratis lezingen, tentoonstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud.