ALMERE - "Pensioen? Had ik er maar eerder aan gedacht of bij stilgestaan", is een veelgehoorde opmerking van mensen die voor hun pensioenleeftijd staan. Pensioen is niet alleen iets voor later, maar ook voor nu. Met de invoering van een nieuw pensioenstelsel is het goed om je te laten informeren over wat er verandert. Daarom houdt het platform Wijzer in geldzaken in Almere een inloopspreekuur. Dat wordt gedaan in het kader van de 13e editie van de landelijke Pensioen3daagse, op 7, 8 en 9 november.

"Genoeg geld om van te leven hebben is na je pensioen van belang. Want na je pensionering is het veel lastiger om extra geld te verdienen. Dus kun je je inkomsten niet verhogen, terwijl je uitgaven voor bijvoorbeeld zorgkosten vaak toenemen. Daarom zijn we blij dat er een inloopspreekuur in onze gemeente is. Wijzer in geldzaken, het Nibud, werkgevers, pensioenaanbieders en -adviseurs werken mee aan deze Pensioen3daagse. Het is goed je te laten informeren over het nieuwe pensioenstelsel. Ook voor mensen die minder digitaal vaardig zijn, denken we dat dit spreekuur heel praktisch is", zegt wethouder Froukje de Jonge van de gemeente Almere. "Ook al geven pensioenuitvoerders en werkgevers al informatie over pensioenen, als gemeente vinden we het ook belangrijk dat hier aandacht voor is."

Weet je wat ervoor nodig is om na je pensionering rond te kunnen komen?

Almere is -naast Heusden en Katwijk- één van de drie gemeentes waar inloopspreekuren worden gehouden. In het stadhuis zijn pensioenexperts aan wie je vragen over het nieuwe pensioenstelsel en over je eigen pensioen kunt stellen. Ook andere vragen, zoals wat de gevolgen zijn voor een pensioen als je arbeidsongeschikt bent (geweest), gescheiden bent of als je partner is overleden kunnen worden gesteld. Heb je een tijdje in het buitenland gewoond of gewerkt? Ook dat heeft gevolgen voor je pensioen. Deze en andere algemene vragen kunnen inwoners stellen tijdens het inloopspreekuur op 8 november.

Inloopspreekuur in Almere

Je bent van harte welkom op 8 november tussen 15.00 en 18.00 uur in de Burgerzaal in het stadhuis van Almere. De pensioenexperts helpen je graag!