ALMERE - Voor veel mensen is het groen en het water dé reden om in Almere te gaan wonen. Daarom is er nu de groenblauwe kaart van Almere. De papieren kaart 'Urban Nature Almere' wijst de weg naar alle groene, waterrijke en recreatieve plekken in de stad. De kaart is een ode aan onze mooie groene stad en nodigt iedereen uit om de natuur in en rond de stad te ontdekken, ervan te leren en ervan te genieten.


'Urban Nature Almere' is de allereerste kaart die uitsluitend de groene en blauwe plekken in Almere laat zien. De grote papieren kaart laat zien hoe groen en blauw Almere is: de parken, (binnen)tuinen, plantsoenen, natuurspeeltuinen, sportvelden, grachten, meren, polders en bossen. Uitgevouwen geeft de kaart een mooi overzicht van de natuur in Almere. Op de achterkant staat allerlei informatie over dieren, planten en bomen in de stad en is bedoeld als inspiratie: ontdek de natuur, draag bij en leer!

Wethouder Jesse Luijendijk is ambassadeur van de groenblauwe kaart: "Met deze kaart halen mensen de natuur in Almere in huis, en kunnen ze op onderzoek uitgaan en nieuwe groene en blauwe plekken in de stad ontdekken. Dat is belangrijk, want bekend maakt bemind. Hoe meer mensen in aanraking komen met onze mooie stadsnatuur, hoe beter ze ervoor zullen zorgen."

De groenblauwe kaart is een initiatief van Almere 2.0 in samenwerking met Staatsbosbeheer, het Flevolandschap, Provincie Flevoland, Zuiderzeeland, Stad & Natuur Almere, IVN, Aeres, Almere City Marketing en NS.

De kaart verschijnt in de reeks Urban Nature kaarten en is vanaf 22 mei te koop bij VVV Almere en de online shop van Urban Nature.