ALMERE - Vijftien enthousiaste Almeerse ondernemers in spé ontvingen een certificaat voor hun deelname aan de EigenBaas Avondschool uit handen van wethouder Maaike Veeningen. Tijdens de EigenBaas Avondschool worden deelnemers in 10 lesavonden klaargestoomd voor het zelfstandig ondernemerschap. Het lesprogramma is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en werd georganiseerd in samenwerking met het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering en het Ondernemersplein Almere.

In het lesprogramma worden verschillende facetten behandeld over hoe je succesvol een eigen bedrijf kunt starten. Diverse Almeerse ondernemers delen in het programma hun ervaringen met ondernemen. Tijdens de laatste lesavond hielden de deelnemers een persoonlijke pitch over hun onderneming voor een vakjury als afronding van de EigenBaas Avondschool.

De deelnemers hebben het programma als inspirerend, informatief, leerzaam, maar vooral ook als erg leuk ervaren. Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen gaf tijdens de certificaatuitreiking aan dat ze blij was met de nieuwe aanwas aan ondernemers: “Almere is een jonge stad die ruimte wil bieden aan ondernemersinitiatieven. Het zijn ondernemers als deze die onder andere Start-ups tot stand brengen in Almere. Hen willen we graag op weg helpen, onder andere met deze EigenBaas Avondschool.”Het Kenniscentrum Bedrijfsfinanciering Almere en het Ondernemersplein Almere blikken in ieder geval terug op een succesvolle 2e editie van de Eigen Baas Avondschool Almere.