ALMERE - In Almere willen we voorkomen dat kleine betaalachterstanden uitgroeien tot hoge schulden.

Om dat voor elkaar te krijgen hebben vorig jaar de Almeerse Woningcorporaties, Zorggroep Almere en PLANgroep het convenant Vroeg Eropaf getekend. Op vrijdag 12 januari sluiten ook NUON, Vitens, Menzis, BKR en de gemeentebelastingen zich hierbij aan. U bent 12 januari 2018 vanaf 12.45 uur van harte welkom om de ondertekening te vieren.

Binnen Vroeg Eropaf melden betrokken schuldeisers zo snel mogelijk signalen van beginnende betaalachterstanden. Vervolgens wordt er door PLANgroep en Zorggroep zo snel mogelijk contact gelegd en aangestuurd op passende oplossingen.

Waarom Vroeg Eropaf?

Almeerders met beginnende geldproblemen melden zich vaak niet actief voor advies of ondersteuning. Ze schamen zich. Of ze denken dat ze er zelf wel uitkomen. Een kleine betalingsachterstand
kan dan razendsnel uitgroeien tot een grote schuld. Zo groot dat iemands nutsvoorzieningen, ziektekostenverzekering of woning op het spel komen te staan. De afgelopen tijd is gebleken dat de methode van Vroeg Eropaf goed werkt om grotere problemen te voorkomen.

Ondertekening vieren

We zijn trots op de totstandkoming van de convenanten met deze nieuwe partners en kijken uit naar de samenwerking. Daarom vieren we de ondertekening graag samen met u.

Tijd en lokatie

U bent 12 januari 2018 vanaf 12.45 uur van harte welkom in de theaterzaal van BonteHond in gebouw De Voetnoot (Stadhuisplein 2). Het programma begint om 13.00 uur. Vanaf 14.15 staat er wat te drinken klaar in het naastgelegen Café op 2.

Bent u erbij?

Laat het ons weten via Cheremice Riedewald: jfriedewald@almere.nl. U krijgt binnenkort nog een meer uitgebreid programma toegestuurd.