ALMERE - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) op dinsdag 2 januari reikten wethouder Economische Ontwikkeling en Onderwijs& Arbeidsmarkt Maaike Veeningen en VBA-voorzitter Kimberley Valentien de prijs voor de Almeerse Onderneming van het Jaar 2019 uit aan TSR Total Sound Reinforcement.

TSR is 15 jaar geleden opgericht door Han Wassink en Martijn de Groot die samen als twee jonge ondernemers zijn gestart met een passie voor het vak. TSR is ontstaan in Almere, door Almeerders en heeft voor 95% personeel uit Almere. Zij staan voor slimme en duurzame totaal oplossingen op het gebied van evenementen, organisatie en uitvoering, verkoop, installatie en ontwikkeling van slimme vergader- en AV oplossingen. Hun opdrachten bestaan o.a. uit installaties voor theaters, hotels, overheidsgebouwen en de organisatie van lokale, nationale en internationale evenementen. TSR is een trendsetter in de AV-branche, waardoor zij steeds meer gevraagd worden voor internationale projecten.

Wethouder Veeningen gaf aan blij te zijn met deze winnaar: ‘Twee ondernemers die van jongs af aan zijn gestart met het opzetten van een onderneming in Almere en na 15 jaar zijn uit gegroeid naar een succesvol bedrijf met 11 medewerkers. TSR is zeer betrokken bij de stad en organiseert o.a. de Almere-Amsterdam Challenge en het Almere Haven Festival. Naast vele (internationale) opdrachten waar bij zij nieuwe technieken ontwikkelen om geluidsoverlast te meten, organiseren zij veel liefdadigheidsprojecten in de stad. Een terechte winnaar als Onderneming van het jaar 2019’

Naast de winnaar TSR waren nog twee bijzondere Almeerse bedrijven genomineerd voor de jaarlijkse ondernemingsprijs: Outdoorpark SEC Survivals en Aliter Networks. Dit jaar konden kleine Almeerse bedrijven zich zelf aanmelden om in aanmerking te komen voor de ondernemingsprijs. De jury, onder voorzitterschap van wethouder Veeningen, bestond uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Deze jury heeft de deelnemende ondernemingen bezocht en keek onder andere naar de mate waarin de bedrijven marktkansen zien en benutten, naar de bedrijfsresultaten en naar de betrokkenheid bij de stad. Dit jaar hebben voor het eerst ook inwoners en ondernemers uit de stad online kunnen stemmen en konden de aanwezigen in de zaal bij de nieuwjaarsreceptie hun stem kenbaar maken.

TSR ontving als prijs een trofee en een cheque van 5.000 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel in Almere. Daarnaast dingt de onderneming mee naar de Flevopenning Award. Deze prijs wordt toegekend aan ondernemingen in Flevoland die succesvol, innoverend en duurzaam zijn en een economische betekenis hebben voor Flevoland.