ALMERE - Op 31 januari werd in KAF het tiende Beroepenfeest van Almere On Stage georganiseerd. Almeerse middelbare vmbo-scholieren uit leerjaar 2 en 3 maakten kennis met meer dan 200 beroepsbeoefenaren. Doel van de dag was om meer te leren over een droomberoep, vragen te stellen aan professionals en een afspraak te maken voor een korte meeloopstage: de DoeDag.

Sabina Kok, projectleidster van Almere On Stage: “Na maanden van voorbereidingen is het Beroepenfeest voor mij de dag waarop alles samenkomt. Het grote podium van KAF vol lachende gezichten, gespannen leerlingen en enthousiaste ondernemers, professionals, docenten en vrijwilligers. Ik weet weer waarom ik dit werk met zoveel plezier doe als ik een stralende leerling spreek die een meeloop-afspraak heeft ingepland bij de fysiotherapeut, de politie, het uitzendbureau of de drie groene bedrijven op de Kemphaan.

Voor veel leerlingen is het maken van zo’n afspraak het allereerste stapje op weg naar een carrière. Een spannende stap, maar ook een stap waar ze erg trots op zijn en erg naar uit kijken. Extra speciaal was het dat verschillende studenten meehielpen bij de ontvangst, de beveiliging en de catering. Voor hen was Almere On stage een echte praktijkdag! Zoveel mogelijk Almeerse leerlingen een mooie werkervaring bieden, waardoor de keus voor een vervolgopleiding gemakkelijker wordt: daar doen we het voor!”

Op 13 februari bezoeken de leerlingen de beroepsbeoefenaren van hun keuze en lopen zij een dag of dagdeel mee om te ervaren wat het beroep precies inhoud.

Kijk voor meer informatie op www.almereonstage.nl.