ALMERE - De gemeente Almere nodigt u graag uit voor de training 'Syrië/Eritrea voor professionals' die op 17 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur plaatsvindt in de Burgerzaal van het Almeerse stadhuis.

De training wordt gegeven door trainers uit de twee genoemde landen. U krijgt achtergrondinformatie, uitleg over culturele aspecten en tips en handvatten in de communicatie met mensen van Syrische en Eritrese afkomst. De training wordt verzorgd door bureau Nieuwlander en is afgestemd op signalen en hulpvragen van professionals.

In diverse themabijeenkomsten en werkoverleggen is casuïstiek aan de orde gekomen. Het blijkt een uitdaging voor professionals om goed aansluiting te vinden bij cliënten uit Syrië en Eritrea. Professionals worden hiermee belemmerd bij het geven van belangrijke informatie, het stellen van een goede indicatie en het scheppen van de juiste verwachtingen. Met de informatie uit de training kunt u uw werkwijzen beter afstemmen op de leefwereld van cliënten en kunnen we samen een betere dienstverlening realiseren.

Een officiële uitnodiging volgt nog en wordt verstuurd naar iedereen die zich voor maandag 2 oktober aanmeldt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Mare van Gorp met uw naam, functie en organisatie en eventuele specifieke vragen die u graag aan de orde wilt stellen tijdens de training. Het maximale aantal deelnemers voor de training is 150 personen.