ALMERE - Woensdag 23 mei onthult Lodewijk Pasma, manager Albert Heijn in Almere Poort, de eerste glasbak voor twee soorten glas; wit doorzichtig en gekleurd glas. Tijdens die onthulling wordt door de gemeente bij de glasbak de nieuwe glascampagne in Almere onder de aandacht gebracht. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van de glasbak en de start van de promotieactie op woensdag 23 mei om 14.00 uur.

Onze glasverwerker kan van een mengeling van gekleurde glasscherven gewoon weer aparte kleuren glas maken. Zoals bruin of groen glaswerk, maar ook rood of blauw glas. De komende tijd worden de glasbakken aangepast van drie naar twee inworpgaten. Het is dan voor de inwoners nog makkelijker om glas te scheiden.

Glas scheiden nog makkelijker
Glas waar drank, voedsel of cosmetica in was verpakt hoort in de glasbak. Er zijn straks nog maar twee openingen in de glasbak, voor wit doorzichtig glas en de overige kleuren, dus gekleurd glas. Natuurlijk mag ook nog steeds glas mèt de deksel of dop erop én restjes erin. Makkelijk, snel en schoon, want het glas hoeft u niet meer om te spoelen.

Nog steeds glas in restafval
Almere is goed op weg met glas scheiden; 76% van het glas wordt apart ingezameld. Dat is 17,7 kilo per persoon per jaar. Maar er verdwijnt in Almere nog steeds zo’n vijfeneenhalf kilo glas per persoon per jaar in de afvalbak bij het restafval. Restafval wordt verbrand. Dit kost geld en is slecht voor het milieu. Daarom zamelen we glas apart in: in de glasbak, gesorteerd in wit doorzichtig en gekleurd glas.

Programma
14.00 uur: Onthulling eerste glasbak voor twee soorten glas door Lodewijk Pasma, manager Albert Heijn, Almere Poort samen met gemeente Almere
Plaats van handeling
Olivier van Noortstraat 32, Almere Poort (bij de ondergrondse inzameldepots).