ALMERE - Op 2 mei 2022 start het heien van de fundering voor de brug 5045 in de Hendrik Lorentzstraat. Vanaf 28 april sluiten we de Hendrik Lorentzweg af voor auto’s. Voetgangers en fietsers kunnen via de naast gelegen fietsbrug rijden.

Het heien van betonnen damwanden doen we niet vaak. We hebben daarom eerst een proef gedaan en die was positief. Alleen de snelheid van de heiwerkzaamheden is onzeker. De aannemer verwacht 2 tot 3 weken bezig te zijn met het heiwerk.

Afhankelijk van de snelheid van het heien in de Hendrik Lorentzweg, sluiten we daarna de Nobelstraat bij brug 5052 af voor de bouw. De bewoners kunnen dan via de Marie Curiestraat en een tijdelijke weg tussen de William Braggstraat, de Vinkweg bij Vitens en de Joh. de Waalsweg de wijk uit.

Als het heiwerk van brug 5052 bijna klaar is, sluiten we de Nobelstraat ter hoogte van brug 5054 af. De bewoners van het Eiland (Veld 9) kunnen via de Frits Zerniksraat en de Joh. de Waalsweg rijden. Bij restaurant Smullen en Spelen kunnen de bewoners via de toekomstige busbaan naar de Marie Curielaan de wijk uit rijden. Mogelijk ervaar je overlast van de afsluiting van de Nobelstraat. Uiteraard proberen we de duur van de werkzaamheden zo kort mogelijk te houden.