ALMERE - De gemeente is begonnen met de aanleg van de Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven. De Skills Garden is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM), dat ook de rode draad is binnen het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Kern is dat alle grondvormen van bewegen aan bod komen, omdat die bijdragen aan de beweegvaardigheid van inwoners en aan de brede ontwikkeling van hun motoriek. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hun gezondheid en op de ontwikkeling van ieder zijn of haar talent.

De inrichting van de Skills Garden is gekozen in samenspraak met bewoners, maatschappelijk partners, Athletic Skills Model, Kragten, gemeente Almere en AKT. Dusseldorp legt de Skills Garden aan.

Opening 20 juni 2019
Donderdag 20 juni openen wij officieel de Skills Garden in Almere Haven. Om de plek officieel in gebruik te nemen organiseren wij een openingscongres. We hebben een interessant programma met o.a. een lezing van hoogleraar Erik Scherder (o.a. bekend van De Wereld Draait Door) en oud-topsporter Erben Wennemars.

Programma
15.30 uur: Ontvangst & bezoeken activiteiten op de Skills Garden
16.00 uur: Opening congres door dagvoorzitter
16.05 uur: Openingswoord door wethouder
16.10 uur: Lezing hoogleraar Erik Scherder
17.00 uur: Pauze
17.15 uur: Lezing Erben Wennemars
18.00 uur: Rondetafelgesprek met Erik Scherder, Erben Wennemars, René Wormhoudt (ASM) en Martijn Postuma (gemeente Almere/Almere Kenniscentrum Talent)
18.30 uur: Walking dinner
18.50 uur: Rondleiding Skills Garden onder leiding van René Wormhoudt (optioneel)

Locatie: Sporthal Haven, Parkwerf 138 1354 EB Almere Haven.

Aanmelden kan via www.almere.nl