ALMERE - Saint Tropez Lounge gaat donderdag 13 december 2018 om 16:00 uur weer open, na vier weken gesloten te zijn geweest op last van de burgemeester. De zaak werd op 15 november 2018 voor twee weken gesloten, na de vondst van twee handgranaten in de directe nabijheid van het horecabedrijf. Deze sluiting is vervolgens met nog twee weken verlengd na informatie van de politie. Een tijdelijke sluiting heeft als doel het herstellen en beschermen van de openbare orde.

Burgemeester Weerwind: “De vondst van de twee handgranaten heeft een onaanvaardbare gevaarzetting opgeleverd voor mensen en goederen. Daarom was direct ingrijpen noodzakelijk. Als burgemeester vind ik het van belang om de maatregelen en continuering daarvan zorgvuldig af te wegen. Dit om te voorkomen dat wij meewerken aan bedreiging en afpersing.”

Gedurende de sluitingsperiode hebben gemeente en politie gesproken met de ondernemers en zijn er afspraken gemaakt. De tijdelijke sluiting en de afspraken hebben ertoe geleid dat de openbare orde en veiligheid op dit moment voldoende is hersteld en een langere sluiting niet hoeft te worden ingezet.

Woordvoerder Koninklijke Horeca Nederland: “Wij zien het als een goede ontwikkeling dat de burgemeester snel heeft onderzocht wat er aan de hand is. Daardoor kan de horecazaak nu weer open en gasten ontvangen. Faillissement en werkverlies van horecamedewerkers worden op deze wijze voorkomen."