ALMERE - De beste taekwondotalenten uit de regio kunnen vanaf vrijdag 10 mei terecht bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo in Almere. De taekwondoka's kunnen hier hun talent verder ontwikkelen bovenop hun reguliere trainingsschema en zich verder voorbereiden op de (inter)nationale taekwondowedstrijden.

Het RTC Taekwondo is het eerste trainingscentrum voor een budosport in Almere, één van de focussporten van de gemeente. Inmiddels zijn er in de stad zes RTC's gevestigd om talentvolle sporters vanuit de regio op te leiden. Na de trainingscentra voor badminton, zeilen, windsurfen, handboogschieten en triatlon vormt het RTC Taekwondo een mooie aanvulling. Hiermee vervult de gemeente ook één van de ambities uit de sportnota 'Almere, sportief in beweging'.

Taekwondotalenten
Naast de RTC's in Den Haag en Eindhoven richt de Taekwondo Bond Nederland zich nu ook op taekwondotalenten uit midden- en Noord-Nederland door hun derde opleidingscentrum te vestigen in Almere. Hiermee trekt de bond sporters aan vanuit Flevoland, maar ook bijvoorbeeld Amsterdam, overig Noord-Holland en het Gooi. De bond heeft voor Almere gekozen vanwege de centrale ligging en vanwege het hoge aantal beoefenaars van taekwondo dat hier woont.
Deelnemers van het RTC gaan twee keer per week trainen in de dojo in de AKT-ruimtes in het Olympiakwartier Almere Poort. Deze trainingen komen bovenop hun bestaande trainingsschema. De beste twaalf tot zestien talenten in de leeftijd 12 tot 18 jaar worden geselecteerd door de bond.

Dankzij de RTC-status kunnen talentvolle taekwondoka's zich verder ontwikkelen en voorbereiden op de (inter)nationale taekwondosport.

Het RTC is een samenwerking tussen Taekwondo Bond Nederland, Provincie Flevoland, Topsport Flevoland, Gemeente Almere en Almere Kenniscentrum Talent.