ALMERE - De werkzaamheden aan de Esplanade starten 7 oktober 2019. We maken van de Esplanade een groene en aantrekkelijke plek voor Almeerders en centrumbezoekers, een plek waar u graag langer verblijft en waar de stad zich van haar mooiste kant laat zien. De gemeente en de centrumpartners hebben onder begeleiding van ontwerpbureau Plein06 gewerkt aan het nieuwe ontwerp. Dit ontwerp (zie impressie) is in april dit jaar gepresenteerd. Nu is het tijd om de metamorfose te starten.

Planning en afstemming met evenementen
Antea Realisatie zal in opdracht van de gemeente Almere de ‘nieuwe’ Esplanade realiseren. De werkzaamheden starten 7 oktober 2019 en gaan door tot september 2020. De Esplanade is dan gereed om het WK triatlon te laten plaatsvinden. Daarna worden de werkzaamheden aan de waterzijde verricht. In het nieuwe ontwerp voor de Esplanade blijft het mogelijk om kleinere, maar ook de grote evenementen op de Esplanade te houden.

Bereikbaarheid
Op de plattegrond staat het bouwterrein aangegeven waar de werkzaamheden plaatsvinden. Het bouwterrein wordt gedurende de hele periode afgezet met bouwhekken. De bereikbaarheid van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) vanuit het centrum en de aangrenzende garages wordt met bewegwijzering aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Hospitaaltunnel.

Informatie en vragen
Per week vermelden we op deze website de werkzaamheden. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u terecht bij Antea Realisatie, per e-mail: esplanade@anteagroup.com en vanaf de start van de werkzaamheden op 7 oktober via een 24/7 bereikbaar telefoonnummer. Dit staat dan op almere.nl/rondjeweerwater. Voor omwonenden is er op dinsdag in de even weken een inloopspreekuur van 14.30 uur tot 15.30 uur bij de uitvoerder in de bouwkeet. Deze is bereikbaar via de bouwingang aan de Hospitaalpromenade.

Heeft u vragen over de ontwikkeling van de Esplanade of het centrum, neem dan contact op met de gemeente Almere, via 14 036 of het contactformulier op almere.nl/rondjeweerwater.