ALMERE - De gemeente Almere is een samenwerking gestart met Randstad om werkzoekenden aan een baan te helpen via het project ‘Baangericht’.

Op 18 december werd ‘Baangericht’ officieel gepresenteerd op het Ondernemersplein onder grote belangstelling van medewerkers van de gemeente, Randstad en UWV, werkgevers, werkzoekenden en andere belangstellenden. Wethouder Froukje de Jonge en Monique Lont, operationeel directeur van Randstad, verzorgden de aftrap van dit samenwerkingsverband.

Gerichte begeleiding

Doel van deze samenwerking is om mensen die (bijna) klaar zijn voor de arbeidsmarkt in de regio Almere snel en gericht naar een baan te begeleiden. Met deze publiek-private samenwerking benut Almere het netwerk en de expertise van Randstad. Medewerkers van de gemeente en adviseurs van Randstad werken als één team samen en bundelen op deze manier hun krachten om extra kansen te bieden aan mensen in een uitkering. Zo delen ze hun kennis van sociale wetgeving en de arbeidsmarkt met elkaar en gebruiken ze elkaars database met vacatures.

Kloof dichten tussen vraag en aanbod

Op het Ondernemersplein sprak wethouder Froukje de Jonge de aanwezigen toe en deelde haar enthousiasme over de samenwerking: “Met deze samenwerking zorgen wij ervoor dat Almeerders een snelle en brede toegang tot de arbeidsmarkt krijgen. En het mooie is dat wij ons als gemeente door deze inzet van Randstad vooral kunnen richten op Almeerders die wat meer aandacht nodig hebben om weer op de arbeidsmarkt te komen. Want daar zijn wij goed in.” Monique Lont vulde aan: "De werkzoekenden zijn aan zet, er zijn weer veel vacatures. Samen met werkgevers bouwen wij op een creatieve wijze aan verbinding tussen kandidaten en functies om zo de kloof te dichten tussen vraag en aanbod. Wij zorgen daarbij op aanvraag ook voor begeleiding en ‘coaching on the job’. Met 14.000 vacatures in een straal van 30 kilometer rond Almere liggen er veel mooie kansen voor zowel werkzoekenden als werkgevers."

Wilt u meer weten over Baangericht? Kijk dan op www.almere.nl/baangericht.