ALMERE - Op zaterdag 7 oktober a.s. organiseert de Raad van Almere de eerste Dag van de Democratie. Van 12.00 uur tot 17.00 uur worden er diverse activiteiten georganiseerd in het stadhuis.

In gesprek met politieke partijen

Uiteraard zijn alle politieke partijen aanwezig. Wilt u eens met een raadslid praten? Wilt u misschien zelf actief worden in de lokale politiek, maar weet u niet hoe? Wilt u graag iets kwijt over Almere of uw wijk wat niet goed gaat, of juist wel? Kom dan langs! De raadsleden gaan graag met u in gesprek!

Naast de politieke partijen zijn er activiteiten voor kinderen, is er een tentoonstelling over 40 jaar politiek in Almere, is er een raadsledenbingo (met leuke prijsjes!), kunnen bezoekers op de foto met de burgemeester en is er een journalist die bezoekers interviewt voor de column Raadpraat (wat zou u doen als u een dag raadslid was…)

In gesprek met jongeren

Van 12.00 uur tot 14.30 uur is de B-passage van het stadhuis gericht op jongeren. Alle middelbare scholen en het beroepsonderwijs zijn benaderd om met leerlingen langs te komen om met raadsleden in gesprek te gaan en ideeën voor Almere te presenteren. Om 13.00 uur komt Yes-R om een debat te leiden tussen raadsleden en jongeren.

Workshops

Vanaf 12.30 uur zijn er elk uur ook workshops te volgen. Om 12.30 uur begint de workshop ‘hoe kan ik invloed uitoefenen in de Almeerse democratie’. Daarna start om 13.30 uur een debattraining voor inwoners en raadsleden. Daarna worden beide nog een keer herhaald. Bewoners kunnen zich nog voor deze workshop en training inschrijven via raadsgriffie@almere.nl, maar inlopen op de dag zelf mag ook.

Motiemarkt

Om 15.00 uur begint de motiemarkt in de B-passage. Deze wordt voor de derde keer georganiseerd. Voor de motiemarkt hebben zich ongeveer 25 deelnemers aangemeld. Er zijn nog een paar vrije standjes beschikbaar!

Komt u kijken?

We nodigen iedereen van harte uit om tijdens de Dag van de Democratie langs te komen in het stadhuis en deel te nemen aan de activiteiten! Meer informatie over de Dag van de Democratie is te vinden op onze website: https://gemeenteraad.almere.nl/motiemarkt