ALMERE - Om mobiliteit in de stad verder te verbeteren is de gemeente in april 2022 begonnen aan een proefproject met deelfietsen, -scooters en -auto's. De proef loopt nu ongeveer een half jaar en duurt nog tot 2024. Het proefgebied voor deelfietsen en -scooters is nu uitgebreid met Almere Haven, Hout en enkele bedrijventerreinen. Anders dan in de andere proefgebieden is dat je hier de fietsen en scooters op hubs parkeert.

Hubs zijn vaste, aangewezen parkeerplekken waar gebruikers van deelfietsen en -scooters hun rit kunnen afsluiten. De hublocaties zijn door de gemeente aangewezen en zijn in afstemming met de Werkgroep ViP op toegankelijkheid voor mensen met een handicap of beperking gecontroleerd.

Waarom hubs?

Door hubs aan te wijzen kan de gemeente het verschil onderzoeken voor gebruikers en de omgeving tussen een deelmodel met de vaste parkeerplekken (hubs in Almere Haven, Almere Hout en op de bedrijventerreinen) en het model waarbij er willekeurig geparkeerd mag worden (Almere Stad, Almere Poort en Almere Buiten). Voor deelauto's verandert er nu niks.

Gebruik hubs

Je vindt de locatie van de hubs in de app van GO Sharing en binnenkort ook in die van Check. Je downloadt de apps in de app stores op je smartphone.