ALMERE - Op zondag 28 februari 2021 vindt tegen de achtergrond van een wetenschappelijk onderzoek, georganiseerd door Fieldlab Evenementen, de wedstrijd Almere City FC tegen SC Cambuur plaats. Deze praktijktest met maximaal 1.500 toeschouwers maakt het mogelijk op een gecontroleerde manier te experimenteren met een veilige heropening van evenementen en te leren over wat daarvoor nodig is.


Burgemeester Franc Weerwind: “Met de praktijktesten wordt informatie verzameld over een veilige en verantwoorde organisatie van evenementen in een coronasamenleving en wordt inzicht vergaard over welke combinatie van maatregelen de beste bescherming biedt. Er wordt gewerkt aan een perspectief en het belang daarvan onderschrijf ik zeer. We vinden het belangrijk hier onze medewerking aan te verlenen en hopen op veel nuttige inzichten die bijdragen aan het verantwoord heropenen van de evenementensector.”

Het Fieldlab Evenementen programma wordt ondersteund door de ministeries van VWS, OCW, EZK en JenV en is gericht op verschillende evenementen, zowel zakelijk als publiek die zich binnen en buiten afspelen.

Cultuurwethouder Hilde van Garderen: “We zijn trots op het feit dat Almere City participeert aan een van de pilot events van Fieldlab Evenementen. Op deze manier worden er waardevolle data verzameld, zodat we hopelijk snel weer met zijn allen kunnen genieten van bijvoorbeeld sportwedstrijden en theatervoorstellingen.”