ALMERE - Cilia Hoekman uit Zeewolde en Jasmine Vierbergen uit Alkmaar zijn de winnaars van de derde Almere Floriade Fotowedstrijd. In de aanloop naar Floriade Expo 2022 in Almere organiseert gemeente Almere jaarlijks deze fotowedstrijd. Dit jaar was het thema ‘de kracht van voedsel’. Wethouder Jan Hoek reikte op vrijdag 15 oktober de prijzen uit aan de twee winnaressen, te midden van hun eigen foto’s.

Dit jaar werden er bijna 150 foto’s ingezonden. Stuk voor stuk bijzondere foto’s, en allemaal rondom het thema ‘de kracht van voedsel’. De vakjury bestaande uit fotograaf Lex Beers, chefkok Julius Jaspers, socialmedia-expert Jasmyn Mazloum, directeur Dutch Food Week Bert van Wanrooij en Albert Zuurveld, facilitymanager Floriade Expo 2022, hadden er een hele kluif aan om de winnaar te selecteren. Zij stelden tevens een top 10 samen, deze foto’s werden tijdens Dutch Food Week op het Forum in Almere Centrum geëxposeerd op grote billboards. Het publiek kon daaruit een publiekswinnaar kiezen. Er werd bijna 400 keer gestemd.

Poldergoud
De vakjury beoordeelde de foto’s op onder andere creativiteit, link met het thema en de compositie. De motivatie voor de keuze voor ‘Poldergoud’: ‘Deze foto geeft de kracht van voedsel en van Flevoland weer. Flevoland is in oorsprong bedoeld als voedselschuur voor heel Nederland en deze foto staat hiervoor symbool. Het polderlandschap, die goudkleurige uien waar de zon zo mooi op schijnt, de windmolen op de achtergrond. Het is een typisch Flevolands plaatje. Zo simpel en tegelijkertijd heel krachtig.’ Cilia over haar winnende foto: “Ik heb een passie om beelden uit de agrarische wereld te fotograferen. Deze foto heb ik liggend op mijn buik gemaakt. Ik vond het een heel bijzonder plaatje.”

Paddenstoelen
Jasmine: “Ik wil graag fotograaf worden. Tijdens een mooie zonovergoten dag liep ik in het bos en zag deze paddenstoelen. Ik wilde graag aan de Almere Floriade Fotowedstrijd meedoen en heb daarom deze foto gemaakt en ingestuurd. De natuur is een van mijn lievelingsonderwerpen om te fotograferen.”

Prijzen
De prijswinnaars kregen hun prijs uitgereikt tijdens een korte, coronaproof ceremonie bij de Ally trap in Almere Centrum. Zij ontvingen een professionele camera. De top 10 foto’s zijn nog te zien op www.floriadefotowedstrijd.nl